Crémant d’Alsace Fahrer Blanc de Noirs Extra-Brut
Kód: DEN-0086Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Detailní popis produktu
Charakteristika vína:
Na pohled má víno jantarovou barvu s četnými jemnými bublinkami a jantarovými odlesky. Vůně je delikátní, expresivní, s náznaky vřesu, pražených mandlí a dřeva. V chuti se objevují jemné tóny bílého tabáku a briošky.
Na pohled má víno jantarovou barvu s četnými jemnými bublinkami a jantarovými odlesky. Vůně je delikátní, expresivní, s náznaky vřesu, pražených mandlí a dřeva. V chuti se objevují jemné tóny bílého tabáku a briošky.
Párování s jídlem:
Kromě slavnostních příležitostí doprovodí tento crémant výborně také všechny druhy plodů moře, sashimi i sushi.
Kromě slavnostních příležitostí doprovodí tento crémant výborně také všechny druhy plodů moře, sashimi i sushi.
Zajímavosti:
Tento crémant získal skvělá hodnocení od mnohých známých enologů. Vzhledem k omezenému množství, které se vyprodukuje každý rok (pouhých několik tisíc lahví), však nebude mít každý šanci ho ochutnat.
Tento crémant získal skvělá hodnocení od mnohých známých enologů. Vzhledem k omezenému množství, které se vyprodukuje každý rok (pouhých několik tisíc lahví), však nebude mít každý šanci ho ochutnat.
Stupeň sladkosti:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alsace |
---|---|
Barva vína: | Bílé |
Objem: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 12,50 % |
Odrůdy: | Pinot Noir |
Podloží: | V kopcích je podloží tvořeno lehkými písky bohatými na křemen a další minerály, v nížinách převažuje jíl a naplaveniny. Na někte |
Sklizeň: | Ruční |
Sladkost: | 2 |
Teplota podávání: | 8°C až 12°C |
Typ: | BRUT |
Vinařství: | Vins Paul Fahrer |
Výroba: | Hrozny jsou jemně lisovány a šťáva kvasí v tancích z nerezové oceli. Po přidání kvasinek a cukru probíhá v lahvích druhé alkoholové kvašení. Lahve jsou uskladněný ve sklepě s přirozeně nízkou teplotou, jež umožňuje pomalé kvašení a vznik malých bublinek a jemného aroma. Odstranění sedlin a kalů (tzv. degorzáž) probíhá za 18 až 24 měsíců po nalahvování. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář