Crémant d’Alsace FLEUR DE LYS Blanc de Blancs Extra-Brut (2018)
Kód: DEN-0162Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Detailní popis produktu
Charakteristika vína:
Zlatožlutou barvu tohoto crémantu zdobí jemné bublinky, jež stoupají vzhůru v nekonečném proudu. Vůně je květinová, intenzivní a razantní. Chuť je krystalická, hutná, plná, bohatá a krémová. Postřehneme tóny zralého peckového ovoce a na závěr nám v ústech dlouho zůstává nádherná mineralita.
Zlatožlutou barvu tohoto crémantu zdobí jemné bublinky, jež stoupají vzhůru v nekonečném proudu. Vůně je květinová, intenzivní a razantní. Chuť je krystalická, hutná, plná, bohatá a krémová. Postřehneme tóny zralého peckového ovoce a na závěr nám v ústech dlouho zůstává nádherná mineralita.
Párování s jídlem:
Crémant FLEUR DE LYS se skvěle hodí jako aperitiv, ale rovněž výborně chuťově podpoří např. rybu s omáčkou, bílá masa či mušle připravované na pánvi.
Crémant FLEUR DE LYS se skvěle hodí jako aperitiv, ale rovněž výborně chuťově podpoří např. rybu s omáčkou, bílá masa či mušle připravované na pánvi.
Stupeň sladkosti:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ročníkové crémanty |
---|---|
Barva vína: | Bílé |
Objem: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 12,00 % |
Odrůdy: | Pinot Blanc |
Podloží: | Vápencové hnědozemě na středně hlubokém substrátu z tvrdého vápence |
Ročník: | 2018 |
Sladkost: | 2 |
Teplota podávání: | 6°C až 8°C |
Typ: | EXTRA BRUT |
Vinařství: | Crémants Jean-Claude Buecher |
Výroba: | Díky pomalému a jemnému lisování hroznů dochází k šetrnému získání moštu. Po jeho čiření mošt kvasí v tancích po dobu několika týdnů. Poté, co skončí alkoholová fermentace, se víno přes zimu ochlazuje v nádobách z nerezové oceli. Během letních měsíců se stále ještě tiché víno přefiltruje, aby bylo připraveno pro svou konečnou proměnu. Pak po 58 měsíců odpočívá na kalech. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Rodinné vinařství Jean-Claude Buecher založili v roku 1979 manželé Jean-Claude a Sylviane v basrínské vesnici Wettolsheim. Od počátku se rozhodli věnovat výhradně alsaským crémantům. Dodnes jsou v tomto směru výjimeční. Jejich syn Franck se zapojil do rodinného řetězce bublinek v roce 2005. I díky zkušenostem nabytým od rodičů dokázal tento mladý alchymista postoupit o úroveň výš. Dobu zrání jednotlivých ročníků prodloužil na nejméně 24 měsíců. Naprosto jedinečná Insomnia však zraje celých 110 měsíců!