Crémant d’Alsace Pfaff Blanc de Blancs Brut
Kód: DEN-0033Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Související produkty
Detailní popis produktu
Charakteristika vína:
V barvě převládají světle žluté tóny. Jemné bublinky s dlouhým perlením. Vůně je příjemná, osvěžující a jemná s tóny citrusových plodů. Ve vůni dominuje čerstvé ovoce. Na patro nastupuje zpříma a intenzivně, dlouho neztrácí své prvotní ostří. Tento elegantní Crémant se vyznačuje jemnou aromatickou chutí s kulatým a dlouhým závěrem. Pít ho je čirá radost.
V barvě převládají světle žluté tóny. Jemné bublinky s dlouhým perlením. Vůně je příjemná, osvěžující a jemná s tóny citrusových plodů. Ve vůni dominuje čerstvé ovoce. Na patro nastupuje zpříma a intenzivně, dlouho neztrácí své prvotní ostří. Tento elegantní Crémant se vyznačuje jemnou aromatickou chutí s kulatým a dlouhým závěrem. Pít ho je čirá radost.
Párování s jídlem:
Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.
Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.
Zajímavosti:
Zlatá medaile na berlínské Wine trophy 2015
Zlatá medaile na berlínské Wine trophy 2015
Stupeň sladkosti:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alsace |
---|---|
Barva vína: | Bílé |
Objem: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 12,00 % |
Odrůdy: | Pinot Blanc, Auxerrois |
Podloží: | jílovito-vápencové, vápencové |
Sklizeň: | Ruční |
Sladkost: | 2 |
Teplota podávání: | 7°C až 8°C |
Typ: | BRUT |
Vinařství: | Cave des Vignerons de Paffenheim |
Výroba: | Přímé lisování na pneumatickém lisu (vertikální odtokové kanály pro vysoce kvalitní mošt), čiření, fermentace při řízené teplotě, stáčení čirého vína (tzv. racking) a zrání na jemných kalech po dobu 4 měsíců. Před plněním do lahví zraje 5 měsíců v tancích. Odstranění sedlin (dégorgement) probíhá 16 měsiců po nahlavování. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Vinařství Cave des Vignerons de Pfaffenheim bylo založeno před 60 lety a pokud jde o kvalitu, patří dnes k předním alsaským producentům. Již podruhé za tři roky získal Pfaff v roce 2017 ocenění na dvou nejprestižnějších evropských soutěžích vína - na mezinárodní soutěži International Wine And Spirit Competition v Londýně cenu pro nejlepší francouzské víno a na AWC ve Vídni byl jmenován nejlepším národním producentem. Pravidelně získává ocenění i na velkých mezinárodních soutěžích v San Franciscu, Londýně, Sydney, Bruselu či Paříži.