Crémant d’Alsace Pfaff Pinot Gris Brut (2014)
Kód: DEN-0030Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Detailní popis produktu
Charakteristika vína:
Světlá, nazlátlá barva s jemnou a dlouhotrvajícím perlením. Vůně je příjemná, něžná a mísí se v ní tóny červeného ovoce (jahody a maliny) spolu se zralejší žlutomasou broskví a švestkami s jemným kouřovým náznakem. V tomto crémantu naleznete hladký a vyvážený bouquet, který vás překvapí svým svěžím charakterem. Na patře robustní, výrazně máslový, s výraznou perzistencí.
Světlá, nazlátlá barva s jemnou a dlouhotrvajícím perlením. Vůně je příjemná, něžná a mísí se v ní tóny červeného ovoce (jahody a maliny) spolu se zralejší žlutomasou broskví a švestkami s jemným kouřovým náznakem. V tomto crémantu naleznete hladký a vyvážený bouquet, který vás překvapí svým svěžím charakterem. Na patře robustní, výrazně máslový, s výraznou perzistencí.
Párování s jídlem:
Crémant Brut Pinot Gris je v první řadě svátečním vínem, které je možno si vychutnat v kteroukoli denní dobu. Oceníte ho jako aperitiv, avšak plně vynikne především v kombinaci s bílým masem, rybou či mořskými plody. Výborně se hodí k ovocnému salátu nebo ovocným dortíkům a koláčům.
Crémant Brut Pinot Gris je v první řadě svátečním vínem, které je možno si vychutnat v kteroukoli denní dobu. Oceníte ho jako aperitiv, avšak plně vynikne především v kombinaci s bílým masem, rybou či mořskými plody. Výborně se hodí k ovocnému salátu nebo ovocným dortíkům a koláčům.
Zajímavosti:
Stříbrná medaile z roku 2017 na mezinárodní soutěži International Spirit & Wine Competition (ISWC)
Stříbrná medaile z roku 2017 na mezinárodní soutěži International Spirit & Wine Competition (ISWC)
Stupeň sladkosti:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alsace |
---|---|
Barva vína: | Bílé |
Objem: | 0,75l |
Obsah alkoholu: | 12,00 % |
Odrůdy: | Pinot Gris |
Podloží: | jílovito-vápencové, vápencové |
Ročník: | 2016 |
Sklizeň: | Ruční |
Sladkost: | 2 |
Teplota podávání: | 7°C až 8°C |
Typ: | BRUT |
Vinařství: | Cave des Vignerons de Paffenheim |
Výroba: | Tlak v lahvi crémantu dosahuje 5 až 6 atmosfér. Při druhé fermentaci se na jeden litr přidá 23 gramů cukru a probíhá ve sklepě při teplotách 12 -13°C šest až osm týdnů. Přeměna cukru zvýší obsah alkoholu o cca 1,5 %. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Vinařství Cave des Vignerons de Pfaffenheim bylo založeno před 60 lety a pokud jde o kvalitu, patří dnes k předním alsaským producentům. Již podruhé za tři roky získal Pfaff v roce 2017 ocenění na dvou nejprestižnějších evropských soutěžích vína - na mezinárodní soutěži International Wine And Spirit Competition v Londýně cenu pro nejlepší francouzské víno a na AWC ve Vídni byl jmenován nejlepším národním producentem. Pravidelně získává ocenění i na velkých mezinárodních soutěžích v San Franciscu, Londýně, Sydney, Bruselu či Paříži.