Crémant de Savoie CLOS PETRAZ Blanc de Blancs Brut

Kód: DEN-0147
Neohodnoceno
480 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Tento crémant je směsí tří odrůd hroznů: Jacquère, Altesse a Chardonnay. Jacquère je nejrozšířenější odrůdou révy vinné v Savojsku a dává živá, suchá a ovocná bílá vína. Altesse je známé svými osobitými, aromatickými a komplexními bílými víny, která se zlepšují až po několika letech ležení ve sklepě.

Detailní informace

Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Jedinečně nejširší nabídka crémantů

Detailní popis produktu

  • Výroba: Tento crémant je směsí tří odrůd hroznů: Jacquère, Altesse a Chardonnay. Jacquère je nejrozšířenější odrůdou révy vinné v Savojsku a dává živá, suchá a ovocná bílá vína. Altesse je známé svými osobitými, aromatickými a komplexními bílými víny, která se zlepšují až po několika letech ležení ve sklepě. Po sklizni se hrozny šetrně vylisují a šťáva kvasí v nerezovém tanku. Po přidání kvasinek a cukru se víno stáčí do lahví, kde probíhá druhé alkoholové kvašení. Lahve jsou uloženy ve sklepě s přirozeně nízkou teplotou, která umožňuje pomalé kvašení a dodává vínu drobné bublinky a jemné aroma. Odstranění sedlín probíhá nejméně 24 měsíců po nahlavování.
  • Charakteristika vína: V barvě převládají světle žluté tóny. Vůně: otevírá se tóny kůry, velmi pikantních citrusů, doplněných bílými květy jasmínu, zimolezu a vinného květu. Chuť: Vůně: komplexnější vůně sušených meruněk a pražených lískových oříšků, s nádechem briošky, která zvýrazňuje minerální tóny tak typické pro tuto půdu Clos.
  • Párování s jídlem: Tento gastronomické crémant se hodí k mnoha pokrmům, od jednoduchých jídel, jako je zeleninový gratin, až po sofistikované pokrmy, jako je perlička se šafránem.
  • Teplota podávání: 10 až 12°C
  • Zajímavosti: Le Clos Petraz se nachází na výjimečném místě. Nachází se v regionálním přírodním parku masivu Bauges, který je uznán jako "světový geopark UNESCO".

Doplňkové parametry

Kategorie: Savoie
Barva vína: Bílé
Odrůdy: Chardonnay, Jacquère, Altesse
Sladkost: 2
Typ: BRUT

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: