Denis Klinger, jednatel firmy Denpap Czech, s.r.o. a zakladatel značky “mon crémant“, je Francouz z Alsaska. Mnoho let však prožil v různých částech světa, například v Maďarsku, na Slovensku, v Jižní Koreji a samozřejmě i v České republice.
"V České republice žiji od roku 2010 a vždycky jsem byl tak trochu zklamán z toho, jak těžké je tu narazit na láhev kvalitního crémantu. V roce 2018 jsem se tedy rozhodl začít podnikat a 100% se zaměřit na tento nápoj, který byl až dosud dobře střeženým tajemstvím výrobců šumivých vín."
Proč jste se rozhodl nápad realizovat?
"Český zákazník je velmi náročný, což u šumivých vín platí dvojnásob. Nerad přistupuje na kompromisy v kvalitě, ale jako každý si dává pozor na rozpočet. Tím se řídí i každodenní přístup značky “Mon Crémant”: myšlenka “dostupného luxusu” se mi velmi líbí.
“Mon Crémant” znamená francouzsky můj crémant. Výběr crémantů, který zde nabízíme, potěší každého milovníka bublinek. Crémanty mají osobnost, vy si jen budete muset najít tu, která nejlépe vyhoví vašemu naturelu.”
Jak vybíráte výrobce?
"Při hledání nejlepších dodavatelů z Alsaska pochopitelně pomohlo, že odtamtud sám pocházím. Osobní známosti nebo rodinné vazby mi v některých případech pomohly k dohodě s výrobcem nebo jsem díky nim objevil i pár nepříliš známých klenotů. A pak jako velký milovník bublinek a Francouz se solidními zkušenostmi z mezinárodního obchodu jsem si dokázal vyhlédnout producenty i v dalších francouzských regionech a navázat s nimi silné obchodní vazby. A ¨last but not least¨, jak říkají Angličané, se všemi dodavateli vyznáváme jednu společnou hodnotu, a tou je úcta k životnímu prostředí."
A jaká je nabídka vašich crémantů?
"Od chardonnay po pinot noir, od extra brut po extra dry, od blanc de blancs po rosé, vždy jen to nejlepší za správnou cenu!
Naše nabídka představuje největší a nejširší výběr crémantů na trhu. Jak jsem už řekl, jen to nejlepší za správnou cenu. Jen pro příklad: zatímco podle zákona musí crémant zrát v láhvi před odsřelením kalu alespoň 9 měsíců, crémanty v naší nabídce zrají výrazně déle, v některých případech i 60 měsíců. Výsledky jsou tak přesvědčivé, že mnohé z “mých crémantů” pravidelně porážejí v soutěžích se slepou degustací své slavnější bublinkové příbuzné.
Výběr je velmi široký a ještě se rozšíří, protože po vynikajících bublinkách pořád pátráme. Naším hlavním cílem je, aby si každý našel svůj crémant, který mu ideálně zachutná anebo se třeba bude hodit k příležitosti, při níž je podáván."